BÖLGEMİZ REKREASYON ORMAN SAHASINA 15 TEMMUZ ŞEHİDİ PROF. DR. İLHAN VARANK ADINA “ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK HATIRA ORMANI” AĞAÇ DİKME SÜRECİ TAMAMLANMIŞTIR.

  • Anasayfa
  • Haberler
  • BÖLGEMİZ REKREASYON ORMAN SAHASINA 15 TEMMUZ ŞEHİDİ PROF. DR. İLHAN VARANK ADINA “ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK HATIRA ORMANI” AĞAÇ DİKME SÜRECİ TAMAMLANMIŞTIR.

BÖLGEMİZ REKREASYON ORMAN SAHASINA 15 TEMMUZ ŞEHİDİ PROF. DR. İLHAN VARANK ADINA “ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK HATIRA ORMANI” AĞAÇ DİKME SÜRECİ TAMAMLANMIŞTIR.

14 Şubat 2024124
BÖLGEMİZ REKREASYON ORMAN SAHASINA 15 TEMMUZ ŞEHİDİ PROF. DR. İLHAN VARANK ADINA “ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK HATIRA ORMANI” AĞAÇ DİKME SÜRECİ TAMAMLANMIŞTIR.

Eski Savunma Sanayi ve Teknoloji Bakanımız 28. Milletvekili Sayın Mustafa VARANK’ın abisi, 15 Temmuz Şehidi PROF. DR. İLHAN VARANK adına yapılan “ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK HATIRA ORMANI”'nın ağaç dikme süreci tamamlanmıştır. OSB Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın İsa GÜR ve OSB personeli ile tabela yerleştirme işlemi gerçekleştirilmiştir."

1971 – 15 Temmuz 2016

AKADEMİSYEN

 

NECATİBEY EĞİTİM FAKULTESİ (LİSANS)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, 15 Temmuz gecesi Vatan Caddesi'ne gitti. Oradaki direnişin sonuç vermesi ve darbecilerin teslim olmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne koştu. Belediye önünde halka açılan darbeciler tarafından vurularak şehit edildi.

1971 doğumlu olan Prof. Dr. İlhan Varank, hayatını eğitime adaymıştı. Çok küçük yaşlarda İsmailağa Kuran Kursunda aldığı hafızlık eğitimini alan Varank, hafızlığını tamamladı. Necatibey Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Bursunu kazanarak ABD Ohio Devlet Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında yüksek lisans yapan Varank, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin çalışmasında başlayan Prof. Dr. İlhan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu.

15 Temmuz darbe girişiminden haberdar olunmaz hiç düşünmeden ortaya çıkar ve Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önünde kalabalıkların arasında karışan Prof. Dr. İlhan Varank, darbecilerin planlarını bozmak için canını ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direnişi ile sonuçlanamayan direnişi sonuç verdi ve Vatan Caddesi'ne gelen darbeci askerler teslim oldu. Yalnız darbe henüz bitmemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde çatışma olduğu öğrenen İlhan Hoca, direnişini sürdürmek için hemen koştu.

“Burası Çanakkale'dir”

Darbeciler ele geçirenleri İBB'nin Başkanlık Girişi önünde halkın hedefini alarak ateşlemeye başladı. Sıkılan kurşunda bir kişi yere düştü. Etrafındaki insanların ağabeyliklerini koruyan Varank, gençlere ateşlenen yerlere gösterip uyardı. İlhan Varank, “Burası Çanakkale'dir” diye bağırdığı sırada darbecilerin sıktığı kurşunla yere düştü. Yarası ağırdı ama o pes etmedi, etrafındaki insanları “sakın korkmayın” dedi. Varank'ı hemen bir arabaya bindirip gönderdiler. İlhan Hoca hastanede şehit oldu.

İlhan Varank'ın vurulduğu yerde kalan telefon, kısa bir süre sonra çalıyor. Yardım ettiği gençlerden biri telefonu açtı ve "Ağabey, bu kişilerin sahibi çok yiğit tutuklandı, az önce vuruldu, götürüldüler" dedi.

“Bizim de imanımız vardır”

Hayatını eğitime aday gösteren Prof. Dr. İlhan Varank için ilk olarak Yıldız Teknik Üniversitesi'nde bir tören düzenlendi. Varank için düzenlenen törenlere Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, öğretim üyeleri ve katılanlar ve yakınları katıldı. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kuranı Kerim okunarak dualar edildi. Törenin ardından Varank'ın naaşı cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne götürüldü. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onların tank topu varsa, bizim de imanımız var' diyerek karşılarında durdular" dedi.

FETÖ üyelerinin darbe girişimini protesto eden 45 kişinin hayatını kaybettiği Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, evli ve iki çocuk babasıydı.

 

İlhan Varank'ın ismi, Balıkesir'de bulunan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi'ne, İzmir Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne, Manisa Salihli Şehit Prof. İlhan Varank İmam Hatip Ortaokulu'na, Mardin Artuklu Şehit İlhan Varank Ortaokulu'na, İzmir Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verildi.

widget
Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading