MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI

MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI

14 Ağustos 20181787
MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI

 

Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı Valimiz Dr. Osman Varol başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Toplantıya Valimizin yanı sıra müteşebbis heyet üyeleri olan Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Amasya İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Faruk Aykutlu ve müteşebbis heyeti üyeleri katıldı.
 
Gündemdeki konuların değerlendirildiği ve Merzifon OSB ile ilgili gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantıda atılacak adımlar ve icraatlar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Valimiz toplantıya katılan protokol ve müteşebbis heyeti üyelerine teşekkür ederek alınan kararların hayırlı olmasını diledi.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Amasya Merzifon Organize Sanayi Bölgesi 1. etap ilave alanların parselasyon işlemleri tamamlanarak, 41 adet parselde toplam 244 bin metre kare sanayi alanı oluşturulmuştur.  Bölgenin altyapı inşaat projeleri tamamlanmış olup Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca ihalesi yapılacaktır.

Merzifon Organize Sanayi Bölgesine olan yoğun yatırım taleplerini karşılayabilmek için hemen yatırıma başlayacak 10 adet firmaya ilk etapta 71.167 metre kare sanayi parseli tahsis edilme sürecine başlanmıştır. Talepte bulunan diğer yatırımcılara da ilerleyen zamanlarda etap etap tahsis yapılmaya devam edilecektir.

Bugün tahsis sürecine başlanan 10 firmamız Merzifon Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 55 milyon TL yatırım yaparak 1.015 kişiye istihdam sağlayacaklardır. Ayrıca yıllık 10 milyon TL ihracat hedeflenmektedir.

 

SEKTÖREL DAĞILIM

SEKTÖR 

ÇALIŞACAK KİŞİ SAYISI

METAL SANAYİ

260

PLASTİK SANAYİ  

330

TARIM ALET VE MAKİNALARI SANAYİ

425

TOPLAM

1,015

 

widget
Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading