2021 YILINDAKİ SON MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI

2021 YILINDAKİ SON MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI

29 Aralık 2021350
2021 YILINDAKİ SON MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISI

  Merzifon Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısına, Valimiz Mustafa MASATLI’nın başkanlığında, Kaymakamımız Sayın  Ali GÜLDOĞAN, Belediye Başkanımız Sayın Alp KARGI ve OSB Müteşebbis Heyeti Üyelerimiz yer aldı.

    Valimiz Mustafa Masatlı toplantıda 2022 yılının İlimize ve Ülkemize sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ederek Merzifon OSB hakkında şunları kaydetti.

    2021 yılı İlimizde sanayi sektörü adına çok sayıda olumlu gelişmenin yaşandığı bir yıl olmuştur. Bu vesileyle bu yıl içerinde Amasya’mızda sanayi alanında yaptığımız çalışmalardan bahsetmek istiyorum.

    Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde; 43 Hektarlık 1 nolu ilave alan altyapı işleri tamamlanarak işletmeye alınmıştır. 250 milyon lira yatırım tutarlı 1.500 kişiye istihdam sağlayacak 19 fabrika açılış aşamasındadır.

    55 milyon lira yatırım tutarlı ilave 500 kişi daha istihdam oluşturacak 6 parselde inşaatlar çatı seviyesinde tamamlanma aşamasındadır.

    OSB de doluluk oranı % 98’e ulaştığından, 144 Hektarlık 2 nolu ilave alanın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız yatırım programına alınması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

    Ayrıca yaklaşık 25 milyon TL yatırım bedeli olan 2000 +2000 m3 kimyasal + biyolojik atıksu arıtma tesisinin yapımı da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 yatırım programına alınmıştır.

    OSB’mizde 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Tek Ebeveynli Ailelerde Kadın ve Çocuğun Güçlendirilmesi ve Kadın İstihdamının Artırılması Projesi de tamamlanma aşamasındadır. Bu projenin yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 850 bin TL olup, bu rakam OKA tarafından finanse edilecektir.

    Yine OKA’dan Atıksu Fizibilitesi teknik desteği için 35 bin TL, Güvenli, Verimli ve Çevreci Bir Enerji Sistemine Dönüşüm Projesi için ise 2 milyon 180 bin TL destek alınmıştır.

    Bu vesileyle Amasya’mızın kalkınması için bizlere imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Tarım ve Orman Bakanlığına, OKA’ya ve OSB’lerimizin Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum.”

    Valimiz Mustafa MASATLI’nın yaptığı değerlendirmelerin ardından toplantılarda OSB’lerin başta 2021 yılı faaliyetleri olmak üzere, bütçeleri ve yeni yılda yapılması planlanan öncelikli çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

 Haber Kaynağı :

http://www.amasya.gov.tr/2021-yili-amasyamizin-sanayi-potansiyelini-iki-katina-cikararak-sanayi-altyapimizi-guclendirdigimiz-bir-yil-oldu?fbclid=IwAR3R1-vzdcbx_lyjybn2088a3lc3A59vZyYFncJbOiOCdVA1ikvFxnC8okY

widget
Hızlı İletişim

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin

loading